Cadeau tip! Uw jaar in beeld

  • Geplaatst op
  • Door MM
  • 0
Cadeau tip! Uw jaar in beeld

Verjaardagscadeau vinden moeilijk? Ben je op zoek naar een origineel, persoonlijk cadeau voor een jubileum? Voor je oma, opa, vader, moeder, dochter, zoon of kleinkind; voor een bekende die Sara of Abraham ziet of voor een vriend die 18, 30 of 40 wordt? Een dvd uit de reeks 'Uw jaar in beeld' is dan een schot in de roos.

De dvd's hebben een speelduur van ongeveer een uur per stuk. De hoogte- en dieptepunten uit het journaal in een jaar komen voorbij. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd: van dagelijks leven, tot sport en cultuur, en natuurlijk het echte nieuws. De jaren 1929 tot en met 1980 zijn samengesteld uit journaalfragmenten uit het Polygoonjournaal, veelal gepresenteerd door de kenmerkende Philip Bloemendal. Het rijke (en enorme!) archief van Polygoon ligt opgeslagen in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Vanaf 1981 is geput uit de archieven van het NOS Journaal en het NOS Jeugdjournaal voor de geboortejaar-dvd's.
 

De samenstellers van de dvd's 'Uw jaar in beeld' hebben de meest kenmerkende, memorabele of leuke journaalbeelden geselecteerd. Weet u wat er 50, 60, 70 of zelfs 80 jaar geleden in het nieuws was? Voor iemand die bijvoorbeeld in het jaar 1965, 1955, 1945 of 1935 geboren is, is het een unieke ervaring om terug te zien wat het nieuws was in zijn of haar geboortejaar. Hiermee is een dvd uit de serie 'Uw jaar in beeld' echt een persoonlijk cadeau.
 

Dagelijks leven

Niet alleen het grote nieuws, zoals de kroning van Juliana, de moord op Kennedy of de krakersrellen tijdens de troonswisseling komen aan bod. Ook fragmenten van de verloren WK finales van '74 en '78 en de gewonnen EK finale van '88 ("Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkaaaaamp!!!!!!!") zijn te zien. Of wat te denken van een heuse Brigitte Bardot look-a-like verkiezing of de verkiezing van de Haagse Elvis Presley? En natuurlijk worden al die memorabele momenten, zoals de sleep-in in het Amsterdamse Hilton van John Lennon en Yoko Ono in 1980 of de introductie van de computer, de pinpas of de strippenkaart, niet vergeten.

Persoonlijk cadeau

Wil je niet te veel uitgeven of heb je een klein budget, maar wil je wel echt een leuk, persoonlijk geschenk geven, dan hebben wij het perfecte cadeau voor een verjaardag of jubileum: een dvd uit de reeks 'Uw jaar in beeld'. Deze serie 'geboortejaren' is verkrijgbaar voor de jaren 1929 tot en met 2013 en wordt ieder jaar uitgebreid. Voor nog geen tientje heb je met zo'n dvd een erg persoonlijk cadeau, dat zeker in de smaak zal vallen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.