Koninginnen van Oranje

  • Geplaatst op
  • Door MM
  • 0
Koninginnen van Oranje

Koningin Máxima

Koningin Máxima is al jaren het populairste lid van ons Koninklijk Huis. De Argentijnse schone is mooi en altijd goed gekleed, maar komt ook over als betrokken, vriendelijk en als een leuk mens. Ze is veel te zien in het land en duikt vaak op bij openingen of herdenkingen. Dit jaar zal ze tijdens Koningsdag, samen met haar man koning Willem-Alexander, en natuurlijk met hun drie dochters Amalia, Ariane en Alexia, ongetwijfeld de show stelen.

Prinses Beatrix

Máxima past in een lijn van populaire vrouwelijke leden van de Koninklijke familie. Ook prinses Beatrix is nog steeds mateloos populair. Wie had dat gedacht na alle protesten en onrust tijdens haar inhuldiging in 1980? Onder het motto 'Geen Woning, Geen Kroning' gingen krakers, jongeren, en anderen tijdens de troonswisseling de straten van Amsterdam op om te demonstreren tegen de woningnood en (jeugd)werkloosheid. De dag van de abdicatie en inhuldiging eindigde in grote krakersrellen. De populariteit van het Koningshuis leek tot een dieptepunt gedaald, maar Beatrix herstelde het vertrouwen en de populariteit van het Koningshuis in de jaren die volgden, met de Duitse prins Claus aan haar zijde.

Juliana

Beatrix' moeder Juliana was zowel tijdens haar regeerperiode als daarna een graag geziene vorstin, die velen in hun harten sloten. De nog altijd veel gebruikte meisjesnaam 'Julia' herinnert hieraan. De 'fietsende vorstin' stond bekend als warm en moederlijk, maar ze was ook tegendraads en wars van protocol. In tegenstelling tot haar dochter Beatrix, die veel formeler overkwam en meer volgens 'het boekje' regeerde, was Juliana net als Máxima veel beter benaderbaar. Tijdens het door haar ingevoerde jaarlijkse defilé op Koninginnedag opende zij zelfs de deuren van haar paleis voor de Nederlandse burgers. Iets wat tot die tijd ondenkbaar was.

Ons Koningshuis

In de maand april is er natuurlijk in heel het land veel te doen rond het Nederlandse Koningshuis. In de Winkel van de Nostalgie hebben we daarom extra veel dvd's over de geschiedenis van onze Oranjes en de Nederlandse vorstinnen in het aanbod.

Wat dacht u bijvoorbeeld van 10 jaar Willem-Alexander en Máxima, Prinsjes en Prinsesjes, Willem van Oranje en 60 jaar Oranje op TV? Zoek op 'Oranje' in de Winkel van de Nostalgie en u ziet alle dvd's over dit Koninklijke onderwerp. Veel kijkplezier en fijne Koningsdag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.