Retro radio's in de Winkel van de Nostalgie

  • Geplaatst op
  • Door HS
  • 0
Retro radio's in de Winkel van de Nostalgie

Bent u op zoek naar de perfecte retro radio? Neem een kijkje in de Winkel van de Nostalgie. U vindt hier retro radio's in alle soorten en maten!


De retro radio is terug! Terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Want wie krijgt er geen nostalgische gevoelens bij zo’n echt oud exemplaar? Zo één waarbij je nog aan ouderwets grote knoppen moet draaien om de juiste frequentie van de zender te vinden. Zo één waarbij je je best moet doen om het laatste beetje ruis uit het geluid weg te krijgen. En zo één met een uiterlijk dat je meteen terugbrengt in vervlogen tijden. Uiteindelijk loopt iedereen wel warm voor zo’n leuke retro radio.

Gelukkig zijn ze tegenwoordig ook verkrijgbaar met een hypermoderne binnenkant. Voorzien van de nieuwste technieken, maar wel met het vertrouwde retro uiterlijk. Dus nog wel grote draaiknoppen en een nostalgisch houten behuizing, maar voorzien van perfect geluid en bijvoorbeeld DAB+ radio, cd-speler, USB-aansluiting en de mogelijkheid om uw oude collectie muziek te digitaliseren van bijvoorbeeld lp naar MP3.

De ‘moderne retro radio’ kent vele soorten en maten. Neem maar eens een kijkje bij onze collectie retro radio’s in de Winkel van de Nostalgie. Zo zijn er handige handzame exemplaren die u met gemak overal mee naar toe neemt om uw favoriete muziek te beluisteren. De retro radio TR85 van Soundmaster heeft bijvoorbeeld een handige draagband en werkt, naast netspanning, ook op batterijen waardoor de radio ook buitenshuis voor de nodige swing kan zorgen.

Zoekt u een uitgebreider exemplaar met meer mogelijkheden? Dan is de nostalgische radio/cd-speler NR980 van Soundmaster misschien iets voor u. Deze speler is niet alleen een parel voor het oog met zijn Italiaanse design, maar maakt u het beluisteren van uw favoriete muziek wel heel gemakkelijk. Het apparaat beschikt over een AM/FM-radio waar u alle gangbare radiostations mee kunt ontvangen. Daarnaast beschikt de NR980 over een cd-speler die niet alleen uw reguliere cd’s afspeelt, maar ook CD-R en CD-RW. Als u genoeg heeft van de radio, schakelt u dus moeiteloos over naar uw eigen muziekcollectie op cd.

Wilt u echt het beste van het beste? Overweeg dan eens de aanschaf van een music center. Deze multifunctionele apparaten beschikken niet alleen over een nostalgisch uiterlijk, maar zijn een ideale combinatie van alles wat u als muziekliefhebber zoekt in een speler. Een music center combineert vele afspeelmogelijkheden in één. Neem bijvoorbeeld de RMC100 van Ricatech. Dit ideale 5 in 1 apparaat beschikt over een platenspeler met 33, 48 en 78 toeren, een cd-speler die ook alle mp3-bestanden leest, een AM/FM radio en een aansluiting voor USB en SD-kaart. Met dit apparaat blijft geen liedje meer ongehoord! Bovendien biedt het apparaat u de mogelijkheid om via de USB-poort uw analoge muziek van bijvoorbeeld lp’s te digitaliseren tot MP3. Een ideaal retro apparaat voor de ware liefhebber!

En dan zijn er natuurlijk nog de retro radio’s met iets extra’s. De radio’s die nét iets meer kunnen en die naast het nostalgische retro uiterlijke een extra gadget hebben. De PR220 van Ricatech bijvoorbeeld. Dit model radio is gebaseerd op de originele Bullet-radio uit de jaren 40. Maar naast radio is dit apparaat ook een wekker. Met een grote klok en wijzerplaatverlichting is de klok altijd goed afleesbaar. En door de ingebouwde snooze-functie komt u voortaan nergens meer te laat.

Kortom: de retro radio is weer helemaal hot en verdient een plekje in elk interieur. Maak uw keuze uit een van de vele modellen. Van klassiek tot speels, voor ieder wat wils!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.