• Afrekenen is uitgeschakeld.

13 in de oorlog

€10,99 €8,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (97)
De Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van kinderen.

In deze 13-delige geschiedenisserie neemt presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken historische locaties en zien authentieke archiefbeelden. In de aangrijpende dramascènes worden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van de bezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog in Nederlands Indië.

Lisa bezoekt belangrijke historische plekken waar de sporen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar zijn en vertelt hoe het geweest moet zijn voor kinderen in die moeilijke tijd. Tegelijk zien we de 'echte' archiefbeelden uit die tijd, waardoor je kunt zien hoe het écht was in de oorlog.

Daarnaast is 13 in de oorlog een prachtige dramaproductie, met 13 films over kinderen die in de oorlog 13 jaar waren. Met deze prachtige films wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog een levend, aangrijpend verhaal, toegankelijk en invoelbaar voor kinderen van vandaag.

Met onder meer: Hugo Haenen, Marleen Stoltz & Selma Avkapan
Gepresenteerd door Lisa Wade van Het Klokhuis

Aantal discs: 2
Speelduur: 260 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9
Kijkwijzer: Alle leeftijden
EAN-code: 8717344739894
0 sterren op basis van 0 beoordelingen