• Afrekenen is uitgeschakeld.

De Slavernij

€8,99

In de 5dvd-box De Slavernij gaan presentatoren Roué Verveer en Daphne Bunskoek op zoek naar het Nederlandse aandeel in de slavernij.

De Slavernij is eerder uitgzonden door de NTR. Verveer en Bunskoek gaan in 5 afeveringen dieper in op het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis:

Aflevering 1 : Een wereld vol slaven - Roué onderzoekt uit welk land zijn voorouders komen en van waar zij naar Suriname werden verscheept. Daphne reist door Marokko en vertelt het verhaal van de blanke christenslaven die door Noord-Afrikaanse kapers werden verhandeld. Een achter-, achterneef van Gerrit Met Zon, een Nederlandse christenslaaf, leest voor uit het dagboek dat zijn oudoom schreef als slaaf.

Aflevering 2 : Hollandse geweren, Afrikaanse tranen - Hoe kwam de West Indische Compagnie (WIC) aan slaven en wie waren zij?

Aflevering 3 : Een slaaf komt niet in de hemel - In totaal werden 12,5 miljoen Afrikanen door kolonialen als slaven naar ‘de Amerika’s‘ getransporteerd. Nederland nam daarvan 600.000 mensen voor haar rekening.

Aflevering 4 : Industrie in de tropen - De Afrikaanse slaven worden in Suriname te werk gezet en verbouwen op plantages producten voor de Europese markt. Ondanks de onderdrukking heerst er een wankel evenwicht tussen de slaven en hun eigenaren en ontwikkelen slaven en meesters een vorm van samenleven.

Aflevering 5 : Ketens van de geest - Het zwarte verzet grijpt in het Caribische gebied om zich heen en op Curaçao komen de slaven in opstand. In 1863 schaft Nederland de slavernij in de West-Indische koloniën af, maar zijn de voormalige slaven werkelijk vrij of werkt het slavernijverleden door tot op de dag van vandaag?

Aantal discs: 5 Discs
Speelduur: 275 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9
Kijkwijzer: 12
EAN-code: 8717344746694
0 sterren op basis van 0 beoordelingen