• Afrekenen is uitgeschakeld.

Na de Bevrijding - Een geschiedenis van naoorlogs Nederland

€14,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (89)
Een prachtig document van de NTR. 7 Documentaires van 50 minuten geven aan de hand van persoonlijke verhalen een indringend beeld van de naoorlogse jaren 1945-1950. Deze eerste jaren van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog worden weinig belicht. Reden voor de NTR om deze reeks indringende documentaires te maken over deze periode uit de geschiedenis van naoorlogs Nederland.

Nederland ligt in deze periode letterlijk in pijn en duizenden mensen kunnen niet terugkeren naar hun huizen. Het pas bevrijde Nederland moet herstellen na de chaos van de oorlog. De jaren 1945-1950 zijn jaren van wederopbouw, maar ook van wraak en van schuldgevoelens, van wantrouwen tegenover de autoriteiten en van losbandigheid en eigenrichting.
Er moet een nieuwe balans gevonden worden tussen oude en nieuwe waarden en een stabiel evenwicht wordt lang niet altijd gemakkelijk gevonden, wat leidt tot strijd.

In de serie documentaires op Na de Bevrijding komen de belangrijkste thema's uit de eerste naoorlogse jaren aanbod. Van terugkeer uit de kampen tot wederopbouw, van schaarste tot Marshallhulp, van de koloniale oorlog in Nederlands-Indië tot Koude Oorlog. 
Daarbij krijgen getuigen die rond het eind van de oorlog volwassen werden een centrale rol. Toen waren het jonge mensen tussen 15 en 25 jaar, nu zijn het tachtigers.

Na de Bevrijding - Een geschiedenis van naoorlogs Nederland is hiermee een onmisbaar document geworden.

Aantal discs: 2
Speelduur: 350 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9
Kijkwijzer: 9
EAN-code: 8717344753449
0 sterren op basis van 0 beoordelingen