• Afrekenen is uitgeschakeld.

Nederlands-Indië Deel 2

€14,99 €9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (79)
De twee dvd's in deze box geven een totaal verschillend beeld van 'Ons Indië': dvd 1 geeft een beeld van de idylle, die Indië was in de ogen van velen. Het Indië van voor de tweede wereldoorlog met zijn prachtige natuur, inheemse gebruiken en uitgerekte stranden. Kortom Tropisch Nederland. De keerzijde wordt op dvd 2 getoond. Beelden van het soldatenleven en de politionele acties, gestart om het streven naar vrijheid van de Indonesische bevolking een halt toe te roepen.

DVD 1

De dvd geeft een beeld van 'Tropisch Nederland' van de jaren ´30 en ´40. De eerste film is een kleurenfilm uit 1936 in 2 delen getiteld Bali. Fraaie stranden, bergen en sawa's laten een onbezorgd en prachtig eiland zien, ongewis van de ontwikkelingen die het volgend decennium zouden brengen.
In het tweede deel van de film een waaier aan culturele gebruiken, van houtsnijwerk tot hanengevechten. De tweede film is getiteld Tropisch Nederland. Gemaakt in 1940. Een verslag van een reis per mailboot langs de eilanden van de archipel. Een uitgebreide documentaire gemaakt voor vertoning in de bioscoop, die de overweldigende natuur en de levensstijl van de Indonesiërs laat zien.

DVD 2
In verschillende films wordt een beeld gegeven van het soldatenleven in Nederlands-Indië, in de tijd van de politionele acties. Brengers van recht en vrijheid is een tweedelige propagandafilm over Nederlandse militairen in Indonesië, die de achterblijvers in Nederland een idee moet geven van de politionele acties.
Het vreemde leger is een film over de tweede politionele actie op Java en Sumatra.
Een aantal films onder de titel Soldaat over zee geeft een indruk van het soldatenleven.
Als afsluiting een korte reportage over de begrafenis van Generaal Spoor, onder de titel Eén groot soldaat ging heen.

Aantal discs: 2
Speelduur: 225 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 4:3
Kijkwijzer: Alle leeftijden
EAN-code: 8717344744010
0 sterren op basis van 0 beoordelingen