Home » Over ons

Over ons

Winkel van de Nostalgie


De Winkel van de Nostalgie is de webwinkel van NostalgieNet. De Winkel van de Nostalgie heeft het grootste assortiment producten van nu met het gevoel van toen. Van dvd’s over het verleden van Nederland tot platenspelers en luisterboeken. Maar ook special interest-artikelen zoals bijvoorbeeld dvd’s over treinen en oorlog zijn volop verkrijgbaar en worden meestal binnen 1 werkdag verzonden. De Winkel van de Nostalgie is de webwinkel die het verleden van Nederland laat herleven!

NostalgieNet

Via TV is NostalgieNet in ruim vier miljoen huishoudens te zien als onderdeel van de TV-diensten van alle distributiepartijen in Nederland. NostalgieNet brengt het beste uit de jaren 50 t/m 80 weer terug op tv. Iedere maand stelt de zender een thema centraal zoals sport, muziek, Nederlands-Indië, weer en wind of film. Uit het rijke Polygoonarchief worden de hoogtepunten van dit betreffend thema  getoond in het maandelijkse thema-uur. NostalgieNet gebruikt verschillende soorten archieven voor haar programma’s. Met unieke zwart/wit beelden uit de jaren 50 t/m 80 is een belangrijke basis gelegd voor het programmaprofiel. Sinds 2009 heeft de programmering letterlijk en figuurlijk ook meer kleur gekregen, doordat naast het informatieve karakter met Polygoonjournaals ruimte gemaakt is voor meer entertainment in de vorm van Nederlandse en Britse series, Nederlandse speelfilms en amusement uit de theaters, zoals Mini en Maxi en Wim Kan.

Er is op NostalgieNet veel aandacht voor nostalgie op regionaal niveau, zoals in de 25-delige serie Mijn Nostalgisch Nederland, waarin steden en streken de revue passeren. De 30-delige serie Een Bijzonder Jaar belicht aan de hand van archiefbeelden alle hoogte- en dieptepunten uit een specifiek jaar. Tenslotte zijn er wekelijks eigen programma’s  te zien zoals Cultuur in BeeldNatuur in BeeldRijk Verleden enRetourtje Toen, waarin mensen herinneringen ophalen aan bijvoorbeeld hun eerste dansles, The Beatles, carnaval, Koninginnedag en school. 

Via Video on Demand kunt u verschillende programma’s, series en films bestellen en op uw gemak bekijken. Van Laat maar zitten tot De passie van Andre Rieu en van Een Bijzonder Jaar – 1971 tot verschillende interessante documentaires over de Tweede Wereldoorlog.

Online

Ook online is NostalgieNet volop in beweging. Op de platforms Facebook en Twitter wordt het verleden van Nederland weer tot leven gebracht. Dagelijks worden interessante berichten geplaatst over zowel de uitzendingen van NostalgieNet als over aansprekende Nostalgische onderwerpen waarbij herinneringen van vroeger worden opgehaald. Online is NostalgieNet ook te bekijken via You Tube. Wekelijks worden nieuwe video’s geplaats op het NostalgieNet You Tube-kanaal.

Twitter

Facebook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen