• Afrekenen is uitgeschakeld.

De Haarlemmermeerlijnen

€14,95
Artikelnummer: 1707

Haarlemmermeerlijnen geopend: dagenlang feest
Het spoornet de Haarlemmermeerlijnen werd aan het begin van de twintigste eeuw geopend. Om precies te zijn op 12 augustus 1912. Een dag die door de mensen uit de omgeving met groot gejuich werd ontvangen. Vanaf het moment dat de allereerste trein van Haarlem naar Leiden reed, vierden sommigen zelfs dagenlang feest. Het spoornet had de inwoners defintief uit hun isolement gehaald en de verbinding met de rest van Nederland werd plotsklaps een stuk makkelijker. Ondanks dit feestelijke begin bleek de spoorlijn geen onverdeeld succes. Na een lange worsteling sloot de Haarlemmermeerlijnen in 1986.

Reis langs een klassiek spoorwegennet
Toch is de spoorlijn een monument binnen de Nederlandse spoorlijnen. Op deze dubbeldvd is de reis langs de Haarlemmermeerlijnen nog één keer prachtig in beeld gebracht. Dankzij historische beelden reist u langs de belangrijkste plekken die de spoorlijn in de twintigste eeuw aandeed. Niet alleen Haarlem en Leiden komen aan bod, maar ook onder meer Alphen aan den Rijn, Uithoorn en Mijdrecht. Zo ziet u op deze dvd bijvoorbeeld beelden van station Herensingel in Leiden, het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, de stations in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer en de spoorwegovergang over de A2. Kortom, een impressie van wat de Haarlemmermeerlijnen nou precies waren en betekenden voor de mensen in het verleden. En wat er tegenwoordig nog over is van deze historische spoorlijn.

Naast de hoofdfilm die u langs het klassieke spoor leidt, bevat de dvd ook een aantal bonus-materialen. Op de dvd met bonusmateriaal vindt u onder andere archiefmateriaal van de Haarlemmermeerlijnen in 1935, de treinsloperij van de Gebroeders Koek in Mijdrecht, de laatste rit in 1986, de herdenking van 100 jaar spoorwegen op de Haarlemmermeerlijnen en de opening van de Schiphollijn. De samenstelling van deze dvd’s is gedaan door Wim Wegman.


Aantal discs: 2
Speelduur: 90 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9
Kijkwijzer: Alle leeftijden
EAN-code: 8717973750529
0 sterren op basis van 0 beoordelingen