belangrijke onderdelen van keepershandschoenen

2023-03-09
Stanno

Of je nu de doelman van oranje bent of van de plaatselijke club waar je woont, iedere keeper heeft keepershandschoenen aan. Dit komt omdat het een onmisbaar onderdeel is van de uitrusting van een keeper. Ze worden gebruikt om de handen te beschermen en om grip op de bal te verbeteren tijdens het vangen en weggooien van de bal. Er zijn verschillende soorten keerpershandschoenen te vinden, met elk hun unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder staan wat overwegingen beschreven die je zou kunnen maken tijdens jouw zoektocht naar keepershandschoenen.

 

Materiaal

Een van de belangrijkste dingen over na te denken is het materiaal waarvan de keepershandschoen is gemaakt. Latex is een van de meest populaire keuze voor een keepershandschoen, omdat het materiaal grip geeft en de handschoenen vormbaar maakt.  Sommige keepershandschoenen worden gemaakt van synthetisch materiaal. Dit is wat goedkoper dan latex, maar geeft ook minder grip. Een leren keepershandschoen is vaak wat duurder, maar ook duurzamer want deze modellen kunnen lang mee.

 

Sluiting

De sluiting van een keepershandschoen is belangrijk voor het aan- en uitdoen van de keepershandschoen. Daarbij zegt de sluiting ook wat over hoe goede de handschoen blijft zitten om de hand. Veel keepershandschoenen hebben een strik of klittenbandsysteem om de handschoen aan te trekken.

 

Dikte

De dikte van de handschoen zegt veel over bescherming ervan, maar ook over de manier van spelen van de keeper. Dikkere handschoenen bieden meer bescherming en demping, terwijl deze vaak juist stugger en minder flexibel zijn. Dunnere handschoenen geven vaak beter gevoel aan de bal, maar zijn dan weer minder beschermend.

 

Stijlen

Net zoals het verschil in binnen of buiten schoenen, is er ook verschil in stijl van de keepershandschoenen. De ondergrond van waar de keeper op speelt, zegt wat over welke handschoen het beste is om te dragen. Daarnaast is er verschil in soort handschoen. Het ‘fingersave’ model is het beste om de vingers te beschermen. Bij de Flathand keepershandschoen zitten de stiknaden aan de buitenzijde van de vingers, waardoor de handschoen wat ruimer om de hand heen zit. Welke stijl het beste is hangt af van hoe en waar de keeper speelt.

 

Kopen van keepershandschoenen

Keepershandschoenen zijn dus de belangrijkste uitrusting van een keeper. Ze bieden de beste bescherming en zorgen voor meer grip tijdens het vangen en gooien van de bal. De beste manier om keepershandschoenen aan te schaffen is om de handschoenen te passen. Je kan tijdens het passen zelf bedenken wat jij het fijnste vindt en of deze genoeg bescherming biedt voor jou. Als je keepershandschoenen online besteld, kan je deze thuis op je eigen gemak passen.